Menü Bezárás

Emléktábla-avatás és -megáldás a Városmajorban, a felújított kegykép megáldása Máriaremetén

Induljunk a békéért százezer férfi nyomdokán!

ISTEN FIATAL, ÖVÉ A JÖVŐ – ezzel a mottóval hirdették meg a szervezők a jubileumi zarándoklatot és imádságos délutánt, amelynek keretében azt az utat járják be, amelyen 75 esztendővel ezelőtt Mindszenty bíboros százezer férfival vonult imádkozva a békéért, hazánkért, családjainkért. A mostani zarándokok ugyanezekért a szándékokért ajánlják föl imáikat. A kegytemplom kertjében délben szentmisét mutat be ERDŐ PÉTER bíboros. Délutánra is marasztalják a résztvevőket: amíg a gyermekek bábelőadásokat nézhetnek, addig a felnőttek beszélgetést hallhatnak a csodákról, majd kéréseiket Isten elé tárhatják Mindszenty József bíboros közbenjárását kérve.

Régi fényében tekinthető meg az a festmény, amelyet egy 1740-ben Hidegkútra költözött tizenöt éves svájci lány, Thalweiser Katalin hozott magával Svájcból. Ezt kifüggesztette az erdőben egy fára és oda járt imádkozni. A kép előtt mások is imádkoztak és az imák meghallgattattak. A mintegy kétszázhetven esztendő nyomot hagyott a kegyképen. Az esztergomi Keresztény Múzeumban restaurált kegyképet Erdő Péter bíboros áldja meg a jubileumi zarándoklat záró szentmiséjéhez kapcsolódóan.

A zarándoklatot megelőzően a Hegyvidéki Önkormányzat és a Magyarországi Mindszenty Alapítvány közösen emléktáblát avat szeptember 15-én (csütörtökön) 11 órakor

DR. MÉSZÁROS ISTVÁN (1927–2021) neveléstörténész, Mindszenty József életművének kutatója lakóházánál (Budapest XII., Csaba u. 8., a Csaba u. – Hajnóczy u. sarkán).

Beszédet mond: KOVÁCS GERGELY, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője 

Az emléktáblát felavatja és koszorút helyez el: DR. GIDÓFALVY DÉNES a Hegyvidéki Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke és KOVÁCS GERGELY alapítványi képviselő.

Az emléktáblát 17-én, szombaton reggel fél 8-kor CSERHÁTI FERENC püspök rövid ünnepség keretében megáldja, ezt követően többezer főt megmozgató zarándoklat indul Máriaremetére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.