Menü Bezárás

Krisztus-kiállítás I.: Krisztus születésének misztériuma – kiállításmegnyitó és istentisztelet a waldbröli evangélikus templomban

*
A kiállítást megnyitja: Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója.
A külhoni kortárs magyar festőművészek óriásvásznait bemutató tárlat 2024. május 20-ig látogatható a waldbröli evangélikus templomban. A belépés ingyenes.
*
A kiállítás létrehozásának alapgondolata abban a kérdésben fogalmazódott meg, vajon miként rezonál a Kárpát-medence és a diaszpóra kortárs magyar festőművészeinek lelkében a kétezer éves téma, Krisztus születésének misztériuma, „milyen képi világot álmodnak vászonra” ma, 2023-ban, „megidézendő a szent szövegeket”.
A felkért művészek többféle stílusban és megközelítésben, olaj- és/vagy akriltechnikával készítették el nagyméretű festményeiket (2×3, illetve 3×2 m) a 2023 augusztusában megrendezett I. Magyarság Háza Nemzetközi Művésztelepen, a felvidéki Borsiban. (Ezekkel az alkotásokkal – a maguk teljes valójában – eddig még nem találkozhatott a németországi művészet kedvelő közönség.)
A kiállító művészek: Baraté Ágnes (35, Németország), Gagyi Botond (31, Románia), Herman László (62, Szlovénia), Kalitics Erika (36, Ukrajna), Kovács Pécskai Emese (26, Szerbia), Pesti Emma (33, Szerbia), Szabó Márta (32, Szlovákia).
A kiállítás művészeti tanácsadó testületének tagjai: Farkas Veronika (Szlovákia), Petró György (Magyarország), Sándor Laura (Szerbia), Vécsi Nagy Zoltán (Románia).
A Magyarság Háza Galéria Krisztus születésének misztériuma című kiállítását tervezte és rendezte: Kiss Beatrix. Eredeti koncepció, kreatív szerkesztés: Matúz Gábor.
*

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük