Menü Bezárás

Országos Engesztelő Mindszenty-zarándoklat Magyarországért május 7-én

Idén végre korlátozásoktól mentesen kerülhet sor az Országos Engesztelő Mindszenty-zarándoklatra az esztergomi Prímási Bazilikában. Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros mutatja be, a szónok Francesco Moraglia bíboros, velencei pátriárka lesz, akinek egyházmegyéje egyike volt a járvány által leginkább sújtott régióknak Európában. Az olasz főpásztor reményről és bizalomról szóló gondolatait több alkalommal a magyar katolikus sajtó is idézte.

Időpont: 2022. május 7. szombat 10:30
Helyszín: Esztergom, Szent István tér 1.

A Mindszenty bíboros által 50 éve megalapított Mindszenty Alapítvány tiszteletbeli elnökei a Szent Adalbert Központban adják át a Mindszenty József Életműdíjakat Vertse Mártának, a Vatikáni Rádió nyugalmazott megbízott főszerkesztőjének és P. Vincenzo Criscuolo kapucinus szerzetesnek, a Szenttéavatási Kongregáció főrelátorának, a Mindszenty Ügy volt relátorának.

A Magyarországért engesztelő zarándoklat idei mottója egyben felhívás is: „A békét keresnünk, sürgetnünk, kérnünk kell szünet nélkül, amíg meg nem kapjuk, amíg meg nem találjuk. Mi, hívők, vegyük kezünkbe a béke szent ügyét” (Mindszenty József a Magyar Püspöki Kar nevében, Esztergom, 1946. karácsony).

További információk:

https://www.mindszentyalapitvany.hu/aktualis/orszagos-engesztelo-mindszenty-zarandoklat
https://www.facebook.com/mindszenty.alapitvany

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.