Menü Bezárás

Pázmány Péter-emlékülés Bécsben 2022. március 19-én

A Collegium Pazmanianum és a Bécsi Magyar Történeti Intézet tisztelettel hívja és várja az érdeklődőket a 385 éve elhunyt Pázmány Péter emlékére, halálának napján szervezett magyar nyelvű emlékülésre, a bécsi Pázmáneum alapításának 400. évfordulójára emlékező programsorozat egyik rendezvényére. Az egyetemalapító Pázmány az általa alapított katolikus papképző intézet révén is igen szorosan kapcsolódik Bécshez. A Collegium Pazmanianum és a Bécsi Magyar Történeti Intézet most elsősorban Pázmány irodalmi működését helyezi előtérbe. A program zárásaként a meghívott vendégek Pázmány Péterről szóló legfrissebb kiadványaikat mutatják be.

A rendezvény ideje és helye: 2022. március 19., szombat, 14 óra, Collegium Pazmanianum díszterme (1090 Wien Boltzmanngasse 14., III. emelet).

Amennyiben szeretné meghallgatni az előadásokat, jelentkezzen 2022. március 17-én 12 óráig a geschichte@collegiumhungaricum.at e-mail-címen. Az érvényben lévő koronavírus-szabályok értelmében minden rendezvényre kötelező az előzetes, név és telefonszám megadásával történő bejelentkezés!

A szervezők kérik a résztvevők együttműködését és segítségét a járványügyi előírások pontos betartásában. Újra a 3G-szabály van érvényben, azaz szeretettel várják az oltott, gyógyult és tesztelt (PCR) személyeket. Mivel a kötelező procedúra időigényes, ezért kérik, hogy mindenki időben érkezzen és egymástól az előírásoknak megfelelő távolságban foglaljon helyet. Az épületben – az előadások alatt is – kötelező FFP2-maszkot viselni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.