Menü Bezárás

Iskolatáskák és tanszerek a Karitásztól – Elkezdődött az iskolakezdési támogatások átadása

Néhány nap múlva megkezdődik az új tanév. A Katolikus Karitász augusztus 5-én Legyen öröm az iskolakezdés! névvel segélyakciót hirdetett, hogy minél több iskolásgyermeknek és családjaiknak tudjon segítséget nyújtani az iskolakezdéshez. Az eddig beérkezett támogatásokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok összeállítják a csomagokat, a vásárlási utalványokat és személyesen adják át a családoknak.

Augusztus 25-én, kedden délután Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Kisszentmártonban harminchét diáknak adta át az iskolatáskákat. Ezután Tésenyben harmincnégy iskolás kapta meg a közeli tanévkezdéshez a segélyszervezet adományát. Écsy Gábor elmondta: „A Katolikus Karitász országszerte 16 egyházmegye 800 településén támogat családokat ezekben a napokban. Az eddig beérkezett támogatásokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok összeállítják a csomagokat, a vásárlási utalványokat és személyesen adják át a családoknak.” Ezen a két településen a Karitász Jelenlét Pontot is működtet. A most átadandó utalványok és iskolatáskák mellé a karitász munkatársai a mindennapi jelenlétüket, munkájukat és személyes szeretetüket is igyekeznek adományként adni az ott élő gyermekeknek és családoknak.

A Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjának eredményeként idén mintegy tízezer gyermek számára tervez segítséget nyújtani.

A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász-szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogatják meg a rászoruló családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Szeretnék a munkát a tanév első hónapjaiban is folytatni, a családok mellett állni ezekben a nem könnyű napokban.

Az Ormánságban nemcsak az iskolakezdési programmal, hanem a kisszentmártoni és tésenyi Jelenlét Pontokon is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni.  Kovács Zsuzsanna, a kisszentmártoni Jelenlét Pont munkatársa szerint ebben a térségben különösen magas az iskolai lemorzsolódás aránya, ezért számos olyan élményalapú gyermek- és ifjúsági programot szerveznek, amelyekben az itt élő gyermekek megélhetik az örömteli tanulás lehetőségeit. Heti rendszerességgel játszóklubot, meseklubot és különböző kézművesfoglalkozásokat tartanak az óvodás- és iskoláskorúaknak, valamint gyógypedagógus foglalkozik azokkal a gyermekekkel, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

  • az 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent);
  • online adományozással a Karitász honlapján – karitasz.hu – keresztül;
  • a Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

1 hívás – egy színesceruza készlet
10 hívás – egy iskolatáska
1000 hívás – 100 gyermek támogatása

LEGYEN ÖRÖM AZ ISKOLAKEZDÉS MINDENKINEK!