Menü Bezárás

Legyen öröm az iskolakezdés Délvidéken is!

Tanszereket és ábécéskönyvet is kaptak a délvidéki elsőosztályosok. A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” akciójában a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő Lurkóházak, a Szabadkai Nagycsaládos Egyesület iskolakezdői és a muzslyai elsős kisdiákok kaptak ajándékot.

Több mint 60 kisdiák kapott vízfestéket, gyurmát, zsírkrétát és színesceruzát, továbbá a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Tankönyvellátó támogatásának köszönhetően jelképes ajándékként egy magyar olvasókönyvet is az iskolakezdésre. Összesen öt településen, Szabadkán, Muzslyán és azokon a településeken, ahol Lurkóház található, Hajdújárásban, Dreán, Óbecsén részesültek támogatásban a rászoruló elsősök.

A Katolikus Karitász 2017-ben kiterjesztette a határon túliak számára is az iskolakezdő segélyakcióját. A szervezet azokat az iskolásokat kívánja támogatni, akik a történelmi Magyarország területén élnek, s 100 évvel a trianoni döntés után, a szórványmagyarságban is őrzik identitásukat, ápolják a hagyományokat. A jószándékú adományozóknak köszönhetően Kárpátalján idén több mint 200 diák kapott iskolatáskát, tanszereket, eszközöket.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

  • az 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent);
  • online adományozással a Karitász honlapján – karitasz.hu – keresztül;
  • a Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008.

1 hívás – egy színesceruza-készlet
10 hívás – egy iskolatáska
1000 hívás – 100 gyermek támogatása

LEGYEN ÖRÖM AZ ISKOLAKEZDÉS MINDENKINEK!