A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján

Sajtóközlemény

Tiszaújlakon és Munkácson folytatta a bölcsődék, óvodák és iskolák ózonos fertőtlenítését a Katolikus Karitász. A segélyszervezet járvány idején ezzel kívánja segíteni a vírus elleni védekezést. Ez alkalommal Tiszaújlakon a helyi bölcsődét és óvodát, míg Munkácson a Szent József óvodát, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumot fertőtlenítették a Karitász Orvosmissziójának önkéntesei. A segélyszervezet harmadik alkalommal segítette a vírusmentesítést Kárpátalja köznevelési és oktatási intézményeiben. A járványmegelőzést a kulturális államtitkárság is támogatta.

Az elmúlt hetekben ózonos fertőtlenítést végeztek már Visk, Bustyaháza, Huszt, Nagyszőlős, Gyertyánliget és Bene óvodáiban, iskoláiban és egyházi közösségi tereiben, továbbá a beregszászi magyar színházban is. A Karitász, Orvosmissziója által 2017 óta szűrővizsgálatokkal segíti a gyermekek fejlődését és az idősek egészségmegőrzését. Az elmúlt hónapokban az ózonos fertőtlenítésen túl gumikesztyűk, kézfertőtlenítők és maszkok adományozásával is segítette a Karitász a védekezést Kárpátalján.

A mind nehezebb helyzetben élő lakosság körében különösen súlyos gondokkal küzdenek az egyedülálló idősek és a több gyermeket nevelők. A Karitász ezért helyi csoportjain keresztül a nyugdíjasokat tartósélelmiszerrel, míg a várandós és csecsemős édesanyákat babacsomaggal és bébiétellel támogatta az elmúlt hónapokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük