Menü Bezárás

Folytatódik a Katolikus Karitász és a dm Magyarország közös kampánya a kisbabákért, -gyermekekért

Sajtóközlemény

Tizenharmadik éve szervezi meg a dm Magyarország a Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával. Az adománnyal az eltelt években több ezer családnak vált könnyebbé a kisgyermekek nevelése.

Az idei adományok átadása február 13-án kezdődött a dunaújvárosi Krisztus Király-plébánián. Az átadón az üzletlánc jelképesen adta át a segélyszervezet részére az adományokat és ismertették a program részleteit. Az első pelenkákat Hittner Krisztina, a dm PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója adta át helyi kisgyermekes családoknak.

A családias hangulatú átadó keretében Hittner Krisztina csoportvezető elmondta, hogy a dm számára kiemelten fontos a kisgyermekes családok támogatása és a velük való személyes találkozás. „Vállalatunknál a hosszú távú segítségben hiszünk. Ennek jó példája az immár tizenhárom éve tartó Együtt a babákért programunk, amelynek folytatását a jövőben is tervezzük. A jelenlegi változó gazdasági környezetben kiemelten fontos, hogy társadalmi felelősségvállalási programjainkra megbízhatóan számíthassanak a családok és együttműködő partnereink is” számolt be a csoportvezető.

Az eseményen Écsy Gábor atya köszöntötte a résztvevő családokat. Elmondta, hogy az elmúlt tizenkét év alatt a dm Magyarország mintegy 230 millió forint értékben adományozott a hátrányos helyzetű családoknak pelenkát. Ez legalább 6 millió darab pelenkát, 3120 megajándékozott családot, közel 4000 gyermek első évének kiemelt támogatását jelenti. „Ezek a számok nagyok, de lehetetlen lenne felsorolni – vagy legalábbis sokáig tartana – azoknak a családoknak a megváltozott életét, akik ebből a programból támogatást kaptak. A családok számára nagy segítséget jelent a fél évre elegendő pelenka, hiszen a legtöbb esetben többgyermekes családokról van szó. Az országos programban minden évben több olyan családot is segít a két szervezet, ahol mozgássérült gyermekek, ikrek vagy hármasikrek születtek. A családok így a pelenkára szánt pénzt a többi gyermekre vagy egyéb szükségleteikre tudják fordítani” – zárta beszédét Écsy Gábor atya.

A dm Magyarország és a Karitász közös kampánya 2023-ban is a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeiket támogatja. A kampány eredményeként évről-évremintegy húszmillió forint értékben több mint 260 nehéz körülmények között élő kisgyermekes családot tud a két szervezet segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük