Menü Bezárás

Jubileumi évet indított a Katolikus Karitász

Közlemény

2021 a Karitász kettős jubileumi éve, amelyben megalakulásának 90. és újjáalakulásának 30. évfordulóját ünnepli. Az év során rendezvénysorozattal és figyelemfelhívó kampánnyal mutatják be a Karitász rászorulókért végzett több évtizedes, áldozatos tevékenységét. A jubileumi év egyben ünnepe a másokat segítő, elhivatott önkénteseknek, és felhívja a figyelmet a mellettünk élő, gondokkal küzdő családokra, valamint az idős, beteg embertársainkra, hogy forduljunk feléjük szeretetből fakadó irgalommal. Jusson el az evangéliumi szeretet embertől emberig, úgy, ahogy a Karitász elmúlt évtizedeiben használt mottó is irányít bennünket.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke a jubileumi év megnyitása kapcsán elmondta: „A leghatékonyabb tanúságtétel az, ha a szeretet tetteit visszük véghez. A Karitász Magyarországon 90 éve törekszik arra, hogy szervezetten és intézményesen minél több embert érjen el. Örömmel tekintünk vissza az elmúlt 90 évre, de ebből erőt is merítve lelkesen folytatjuk tovább a szeretet szolgálatát.”

Écsy Gábor atya, a segélyszervezet országos igazgatója a tervezett programokkal kapcsolatban kiemelte, hogy azokat csak a koronavírussal kapcsolatos mindenkori előírásokkal összhangban szervezik meg. „Reméljük, hogy hamarosan visszatérhetünk majd a vírus előtti személyes találkozásokhoz. Terveink között szerepel többek között 90 km-es gyalogos zarándoklat, szakmai konferencia, kiállítások, rajz-, fotó- és irodalmi pályázat, országos önkéntes találkozó, utcai rendezvények. A jubileumi év 2021. november 19-én, Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan zárul majd.”

 

Vélemény, hozzászólás?