Megkezdi a hosszú távú segítségnyújtást a Katolikus Karitász a földrengés áldozataiért

Sajtóközlemény

A mentési munkálatok után hosszútávú segítségnyújtási programba kezd a Katolikus Karitász, amellyel a törökországi földrengés áldozatait fogja támogatni.

A törökországi földrengés területén dolgozó kutató-mentő csapat hazaérkezésével a segítségnyújtás nem áll meg, a szervezet összeállította és február 14-én útnak indítja az első tíz raklapnyi mennyiségű humanitárius segélyét, a mintegy 9 millió forint értékű szállítmányt.

A négytonnás humanitárius küldemény több mint kétezer doboz higiéniai egységcsomagot, 420 darab hálózsákot és három dararab nagyméretű, 12 négyzetméteres sátrat tartalmaz, amely az otthontalanná vált áldozatok ideiglenes elhelyezéséhez járul hozzá.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a humanitárius segélyszállítmány kapcsán elmondta: „Az első napokban a túlélők után kutató mentőcsapatok munkája került a fókuszba, ahogy a karitász mentőmissziója is közel egy hétig a helyszínen dolgozott, de ezzel párhuzamosan elkezdődött és várhatóan a hónapok hosszútávú feladata lesz az otthontalanná váló és mindenüket elvesztő áldozatok segítése.”

A szervezet első nagyobb szállítmánya Törökország Budapesti Nagykövetségének segítségével repülővel jut majd ki a földrengés által érintett területre.

A segélyszervezet a helyi szervezetek kérései és igényfelmérései alapján további humanitárius támogatásokat tervez. A legfrissebb jelzések alapján generátorokra, sátrakra és konténerekre van most a legnagyobb igény. Az áldozatok mindennapi ellátása nagy összefogást igényel.

Aki csatlakozni szeretne a földrengés áldozatait segítő összefogáshoz, az 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal segíthet, vagy online adományozással juttathatja el támogatását a karitasz.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük