Menü Bezárás

Otthonaikat elvesztett családokat támogat a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés után

Sajtóközlemény

Gyűjtést hirdet a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére, valamint az újjáépítés költségeire.

A Katolikus Karitász a földrengés után kötelességének érezte az azonnali segítségnyújtást hálózatán keresztül és felvette a kapcsolatot a Sisaki Karitásszal. Az első napokban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 10 millió forint segélyt küldött Horvátországba, az év első napján pedig megérkezett Horvátországba a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 1,6 millió forint értékű szállítmánya benne létfontosságú eszközök, élelmiszer, takarók.

A Katolikus Karitász a Sisaki Karitásszal egyeztetve, az igények felmérését követően további segítségnyújtást végez, amelyhez országosan lehet csatlakozni. A gyűjtés célja a krízishelyzetbe került családok támogatása, továbbá otthonaik helyreállítása, újjáépítése, amit a segélyszervezet pénzadománnyal és építőanyagokkal támogat.

Az adományokat

  • átutalással a Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008 számlaszámra, földrengés közleménnyel,
  • az 1356-os adományvonal hívásával (hívásonként 500 Ft-tal),
  • valamint a karitasz.hu oldalon online adományozással

lehet eljuttatni a segélyszervezethez.

Ismert, hogy 2020. utolsó napjaiban számos áldozata volt a horvátországi földrengésnek, sok család került nehéz helyzetbe a természeti katasztrófa miatt. Sisak és Glina települések is erősen rongálódtak, az itt élő családok közül rengetegen kerültek nehéz helyzetbe. Az első felmérések alapján mintegy ötezer gyerek maradt iskola nélkül, mivel öt iskolaépület teljesen megrongálódott, kilenc jelentős felújítással még rendbehozható és tizenhárom maradt működőképes.

Képek: Vatican News