Menü Bezárás

Szaktantermek korszerű felszerelésével segített Kárpátalján a Katolikus Karitász

Sajtóközlemény

A Katolikus Karitász 2023. november 8-i kárpátaljai adományújtán a viski Kölcsey Ferenc Líceum négy tantermébe szállított praktikus berendezési tárgyakat és felszereléseket. A padokat, taneszközöket, tankönyveket, írásvetítőt és számítógépeket a Karitász németországi jószolgálati nagykövete, Klaus Höhn és a Budapesti Osztrák Iskola gyűjtötte össze annak érdekében, hogy az intézményben optimális körülmények között indulhasson el a német nyelvoktatás.

A szervezet hosszú ideje segíti a helyi közösségeket, a kárpátaljai magyar oktatást, a magyarajkú diákok lehetőségeinek bővítését pedig kiemelten fontosnak tartja. Az együttműködés Jaroszláv Hajovics, Visk polgármesterének ösztönzésére valósult meg, akivel régóta jó viszonyt ápol a Karitász és Klaus Höhn jószolgálati nagykövet. A viski ukrán iskola után most a líceum is korszerű körülmények között vághat bele a német nyelv oktatásába a részben Németországban, részben a Budapesti Osztrák Iskola közreműködésével összegyűjtött felszereléseknek köszönhetően.

Az esemény díszvendége dr. Gyebnár István, a Beregszászi Konzulátus ideiglenes ügyvivője és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója volt. Az ünnepélyes átadót követően Écsy Gábor elmondta: „Iskolai felszereléseket hoztunk: padokat könyveket, táskákat és egyéb olyan dolgokat, ami számukra most is,és a jövőben is hasznos lehet. Német adományozónk segítségével és a magyar támogatóink adományaiból sikerült ezt a szállítmányt összeállítani és most eljuttatni ide. Reméljük, hogy mindez hozzájárul ahhoz, hogy az oktatás eredményes legyen.”

A Katolikus Karitász továbbra is örömmel fogadja, ha valaki támogatni kívánja programjai megvalósulását. Az 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a segítőmunkához, valamint a karitasz.hu oldalon célzott online adományozásra is van lehetőség.

Fotók: Katolikus Karitász

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük