Menü Bezárás

Varga Gabriella a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vette át

Március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmával, 2022. március 11-én Budapesten a karmelita kolostorban ünnepélyes keretek közepette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át mások mellett Varga Gabriellának, az Életünk újság felelős kiadójának és főszerkesztőjének. Jelen sorok írója mint a lap felelős szerkesztője abban a megtiszteltetésben részesült, hogy jelen lehetett a felemelő eseményen. Az ünnep hangulatát emelte Pál István Szalonna és Bandájának muzsikája, valamint Kautzky Armand színművész előadása. A műsort Déri Stefi, a Hír TV műsorvezetője moderálta. Ünnepi beszédében Semjén Zsolt a díjak fontosságáról beszélt, felidézve, hogy az emberiség története során mindig voltak kitüntetések, mindig elismerték a kiemelkedő teljesítményeket.

Fotó: Merényi Zita, Magyar Kurír

Az Áder János aláírásával ellátott oklevél szövege a következő:

„Magyarország Köztársasági elnöke Varga Gabriella újságíró, az Életünk főszerkesztője, a Misszió Média Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezetője részére az európai magyar katolikusok közösségi életét újság- és könyvkiadói tevékenységével szolgáló munkája, valamint a határon túl és a diaszpórában élő magyarság támogatása, illetve hagyományainak megőrzése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozom. Kelt Budapesten, 2022. évi március hó 3. napján. Áder János”  

Az Életünk újság felelős szerkesztőjeként a szerkesztőség munkatársai és olvasói nevében gratulálok Varga Gabriellának, megköszönve eddigi áldozatos, kiemelkedő szakmai és emberi munkáját. Kívánom az újság és más területeken kifejtett tevékenységére Isten bőséges áldását!

Egyúttal szeretettel gratulálok Vízi Elemér jezsuita szerzetesnek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya tartományfőnökének, aki ugyanezen alkalommal a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Vencser László

A fényképet Merényi Zita, a Magyar Kurír fotósa készítette.
A Magyar Kurír beszámolója IDE KATTINTVA olvasható.
A Romkat.ro beszámolója IDE KATTINTVA olvasható.