Menü Bezárás

Virtuális emlékhely nyílt Mindszenty József égi születésének 45. évfordulóján

Ma megálltunk egy percre és imádkoztunk – legalább lélekben – együtt a hőslelkű, mártírsorsú Főpásztorért, megcsodálva állhatatosságát, hűségét, kérve közbenjárását Egyházunkért, hazánkért, családjainkért, önmagunkért!

Kedves Barátaink!

Minden évben a Mindszenty-tisztelet kiemelkedő eseménye a május első szombatján megtartott országos engesztelő zarándoklat, amikor a szentéletű bíboros tisztelői az esztergomi Prímási Bazilikában gyűlnek össze, hogy együtt imádkozhassunk Egyházunkért, hazánkért és a mielőbbi boldoggá avatásért. Ez a mindig nagyon várt találkozási alkalom ebben az évben az online virtuális térre korlátozódott, és nem kereshettük fel Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros sírhelyét a bazilika altemplomában.

A jelen körülményekhez alkalmazkodva szeretnénk mégis közelebb hozni a megemlékezés, a tiszteletnyilvánítás, a hálaadás és a kérés, egyben a vigasztalódás és az erőgyűjtés lehetőségét. Ezért a bécsi Pázmáneummal összefogva, közös zarándoklataink, szoborelhelyezésünk, vetélkedőnk, bécsi kiállításunk, rendszeres október 23-i bécsi koszorúzásunk folytatásaként létrehoztunk egy Virtuális emlékhelyet alapítványunk honlapján, amelyet Mindszenty József égi születésének 45. évfordulója, 2020. május 6. alkalmával ITT teszünk elérhetővé.

Kérjük Mindszenty József bíboros égi közbenjárását mindannyiunkért Istenbe vetett határtalan bizalommal!

Varga János, a Collegium Pázmáneum rektora
Kovács Gergely viceposztulátor, alapítványi képviselő