Menü Bezárás

A NEK-podcast második vendége Fodor Réka missziós orvos volt

Második adásával jelentkezett a napokban a NEK-podcast! A vendég ezúttal dr. Fodor Réka missziós orvos volt, akivel a kérdezők életről-halálról beszélgettek Mindenszentek ünnepének közeledtével. Miért és hogyan ünneplik Nigériában egy temetés kapcsán is az (örök)életet? Hogyan viszonyulnak egy közösség tagjai a halálhoz egy olyan országban, ahol a magas csecsemőhalandóság miatt egy hétig nevet sem adnak az újszülöttnek? Kiderül, miért és hogyan kapcsolódott össze a magyar és a nigériai Onitsha keresztény közössége annak érdekében, hogy emberek ezrei menekülhessenek meg az éhhaláltól.

(Az aktuális podcastért kattints a mikrofon ikonjára!)

Az adás a mikrofon ikonjára kattintva hallgatható meg.

A podcast alapvetően olyan, mint egy rendszeresen jelentkező rádióműsor, amelynek adásait, epizódjait akkor hallgathatjuk meg az interneten, amikor akarjuk, akár utazás, mosogatás vagy pihenés közben! Annak érdekében, hogy a podcast a lehető legkevesebb adatot használjon el a mobilnetünkből, ajánlott a hanganyag WiFi-vel való letöltése/hallgatása először.

Korábbi adás: A NEK 1. podcastja

Mi a lelkipásztorok legfőbb felelőssége napjainkban a fiatalok kapcsán? Mitől vált hitelessé Carlo Acutis? Miért övezi ilyen óriási népszerűség? Vannak-e kapaszkodási pontjai, keretei, iránymutatói a mai fiatal nemzedéknek? Mennyire könnyű papként, lelkipásztorként megszólítani a fiatalokat és megtartani őket egy biztonságos értékrendben? Mohos Gábor püspök és Fábry Kornél beszélgetnek a NEK-podcast első adásában, amely IDE KATTINTVA hallgatható meg.

Forrás: NEK