Menü Bezárás

Charles Palmer-Buckle: Ne legyetek pesszimisták!

A pesszimizmus minden formájától óva intette a ghánaiakat Charles Gabriel Palmer-Buckle érsek, metropolita, a NEK meghívott előadója, és hazaszeretetre ösztönözte őket.

Énekel, politizál és szolgál. Charles Palmer-Buckle a ghánai Cape Coast érseke nagyon aktív és érdekes személyiség. Az egyházi méltóság nemrég interjút adott a ghánai hírügynökségnek, amelyben a következőt mondta: „Kívánjunk magunknak jobb jövőt, mert népünk fényes jövő elé néz.” Arra buzdította a ghánaiakat, hogy legyenek hálásak Istennek az elmúlt években a nemzetre adott áldásaiért. A beszélgetésben természetesen kitért a koronavírus-járványra is, amely kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az Úr védelmezi a nemzetet ebben a helyzetben is. Az érsek optimizmusának adott hangot a választások kapcsán, hogy talán kialakulhat egy politikai stabilizáció a hazájában.

Charles Palmer-Buckle Ghána nemzeti lobogóján szereplő színek üzenetén keresztül idézte fel országa múltját és tekintett a jövőre: „Az arany szín azt jelenti, hogy a ghánaiaknak az ország életének minden területén növekedésre kell törekedniük és a fejlődés élére kell állniuk” – mondta. Hozzátette azt is, hogy „a vörös szín azt az áldozatot szimbolizálja, amelyet az állampolgárok hoztak az ország igen gyors fejlődéséért. Mostantól az embereknek készen kell állniuk arra, hogy önkéntes támogatást nyújtsanak a kevésbé kiváltságosoknak, hogy ők is tisztességes életet élhessenek”. Palmer-Buckle érsek szerint a zöld szín a nemzet reményét képviseli, és felkiáltójelként figyelmeztet, hogy óvjuk a természetet az éghajlatváltozás káros hatásainak csökkentése érdekében.

Végül arra buzdított mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat, hogy ezzel megvédje Ghánát a vírus újabb hullámától.

msn.com, ghanabusinessnews, nsemkeka.com, news.ayekoo.com / Fordította: Tóth Franciska

Forrás és fotó: NEK

Vélemény, hozzászólás?