Menü Bezárás

Elérhető a NEK TV ötödik adása

Rövid nyári szünet után újból jelentkezik a NEK TV. Az ötödik adásban a budai Mátyás-templomba és Süllei László plébánoshoz kalauzolnak a műsorvezetők, megismerhetjük Huszák Zsolt bácsalmási lelkipásztor mentőápolói tevékenységét, továbbá bepillanthatunk a Magyar Nemzeti Levéltár izgalmas, az 1938-as kongresszushoz kapcsolódó aktái közé is.

Tudta, hogy Budapest egyik templomában három pápa is megfordult? A NEK TV legújabb – ötödik – adásában a Mátyás-templomba látogattak el a NEK munkatársai Süllei László atya, a NEK Titkárság érseki általános helynöke vezetésével, ahol az 1938-as Kongresszus elkezdődött.

Az adásból egy felnőttként megkeresztelkedett papot is megismerhetünk, aki idén mentőápolói képesítést szerzett és a bácsalmási orvosi ügyelet munkájába segít be. Hogyan fér össze ez a papi hivatással? Elmeséli a nézőknek.

A Nemzeti Levéltár 300 kilométernyi anyagot őriz, amely magában foglalja az 1938-as Kongresszus történetét is. Megtudhatjuk, milyen logisztika mentén irányították egykor az embertömeget és az egyházi főméltóságokat.

Tekintse meg a NEK TV ötödik adását! Elérhető ITT.