Menü Bezárás

Fodor Zita: Sikerült elmélyíteni a diákok kapcsolatát a szerető Istennel

Fodor Zita 1992 óta a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola hitoktatója. „Tanító szüleim példája vonzó volt számomra, hogy pedagógus legyek” – mondja hivatásválasztásáról. Munkája során mindig igyekezett plusztevékenységekbe, így kreatív versenyekbe, különböző fakultatív programokba is bevonni tanítványait. Az Eucharisztia-tisztelet jegyében év elején meghirdetett pályázatokról a hittan.ro-n értesült.

„Az Oltáriszentség és a családom című rajzpályázatot nagy örömmel fogadták a gyerekek, hiszen szeretnek rajzolni és Jézus Krisztus központi szerepet foglal el a családok életében. Minden órán biztattam, hogy rajzoljanak, a témákat megbeszéltük, majd hagytam őket önállóan dolgozni. Volt, aki bemutatta a rajzát, mielőtt elküldte, volt, aki nem. Sok szép alkotás született. Összesen kilencen küldték be rajzaikat a pályázatra” – magyarázta Fodor Zita.

A hitoktató elmondta: az Őáltala, Ővele és Őbenne elnevezésű digitális kiskönyvkészítő pályázat első látásra nehéznek tűnt számára, hiszen ismerte ugyan a programot, de nem volt jártas a használatában. „Erre a felhívásra a nyolcadikos Nagy Kincső jelentkezett. Köszönet illeti, hiszen a vizsgaidőszak ellenére vállalta ezt a munkát. Önállóan tanulta meg a Book Creator program használatát. A munkafolyamatban csak kísértem, hisz’ határozott elképzelése volt arról, hogy mi kerüljön be a kiskönyvbe. Nagyon örültem, amikor átküldte a gyönyörű munkáját” – tájékoztatott Fodor Zita. Hozzátette: „Úgy gondolom, hogy a pályázat által sikerült elmélyíteni a diákok kapcsolatát a szerető Istennel.”

Varga Gabriella

 

A Fodor Zita által felkészített diákok rajzai:

 

Ferencz Anna
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, IV. osztály

 

Ferencz Katalin
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, II. osztály

 

Hajdó Lilla
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, IV. osztály

 

Horváth Ágnes
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, II. osztály

 

Kiss Balázs
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, III. osztály

 

Szántó Opál
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, II. osztály

 

Szántó Zafír
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, előkészítő osztály

 

Tankó Anna
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, I. osztály

 

Váncsa Réka
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, IV. osztály

 

A Fodor Zita által felkészített Nagy Kincső digitális kiskönyve:

 

Nagy Kincső
Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, VIII. osztály

 

SZERETETTEL GRATULÁLUNK!

Szerkesztőség