Menü Bezárás

Gyertek Csíksomlyóra! – Miklós Edit alpesi síző és Korodi Attila csíkszeredai polgármester így hív a 14. Ferences Biciklitúrára

Ép testben ép lélek – szól a latin közmondás, amelynek jómagam is híve vagyok. A sport, a mozgás jót tesz az egészségnek, de általa formálódik a lélek és a jellem is. Ezért is örültem nagyon, amikor felkértek a 14. Ferences Biciklitúra fővédnökségére. Ez az esemény egyszerre foglalkozik testtel és lélekkel, ráadásul arra a helyre hívja össze találkozni a székelyföldi bicikliseket, ahonnan elindultam, és ahova hazajöttem: Csíksomlyóra.

Gratulálok a szervezőknek, jó biciklizést, kellemes együttlétet, igazi elmélyülést mindenkinek, aki útra kel. Találkozunk Csíksomlyón!

Miklós Edit alpesi síző


Mai rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a testi és lelki egészség nem magától értetődő, hanem foglalkoznunk kell vele, tennünk kell érte. Sőt arról is megfeledkezünk, hogy test és lélek együtt alkotnak egy egészet, és ha elhanyagoljuk egyiket, azt megsínyli a másik is. A ferences biciklitúra mindkettővel foglalkozik, ezért örülök különösen minden évben a megszervezésének.

Egyszerre jó lehetőség a testmozgásra és a lelki elmélyülésre, emellett közösségi élmény. A túra egyik fontos eleme az is, hogy a biciklisek végigtekernek Erdély csodás tájain, és talán a legszimbolikusabb helyre, a csíksomlyói nyeregbe érkeznek meg, ahol még több székelyföldi kerékpáros csatlakozik hozzájuk.

Két keréken gurulva más szemszögből látjuk ezeket a gyönyörű helyeket, és talán jobban megértjük, mekkora kincs birtokában vagyunk, és mekkora felelősség az, hogy ezt megőrizzük a mindennapokban gyermekeink, unokáink számára. A megőrzés alatt én soha nem nagy dolgokra gondolok. A környezet- és természetvédelem sok kis apró lépésből tevődik össze, amelyeket mindenki a saját kis családjában, környezetében tud megtenni. Például úgy, hogy a mindennapokban és a kirándulásokhoz autó helyett biciklit választ. 

Szeretettel várok mindenkit Csíkszeredába, Csíksomlyóra!

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere 

Vélemény, hozzászólás?