Menü Bezárás

Hit, tudomány, társadalom – vallási vezetők, tudósok párbeszéde a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

Száznegyven nap múlva, 2021. szeptember 5-én kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A világesemény céljai: találkozás Jézus Krisztussal, a keresztény szeretet kimutatása a világ felé, és az, hogy élénk párbeszéd alakuljon ki népek, vallások között.

A vallásközi párbeszédre, valamint az egyházi és a tudós világ együttműködésére való törekvés jegyében most először ült le a nyilvánosság előtt beszélgetni Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek, Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija és Vizi E. Szilveszter agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke. Eszmecseréjükről a Kossuth Rádió közel egyórás adást készített.

Eredetileg egy konferenciát terveztek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából a tudományos élet hazai és külföldi kiválóságainak meghívásával hitről, tudományról és ezek társadalmi hatásairól. Ez a rendezvény a világjárvány miatt elmaradt. A felkért előadók azonban elküldték írásban gondolataikat, amelyből egy nagyszerű könyv született Hit, tudomány, társadalom címmel. Ennek kapcsán ült le most először ilyen körben a nyilvánosság előtt beszélgetni Erdő Péter bíboros, érsek Balog Zoltán református püspök, Köves Slomó vezető rabbi és Vizi E. Szilveszter agykutató.

Az eseményről a Magyar Kurír is beszámolt. A történelmi beszélgetésről készített összefoglalót IDE KATTINTVA olvashatják.

Az adás visszahallgatható ITT.

Fotók: Ambrus Marcsi

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.