Menü Bezárás

Kétezerkétszáz diák flashmobon hirdette: kezdődik a kongresszus

Esztergomban hat katolikus iskola diákjai fogtak össze és elénekelték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát, hogy hírül adják: kezdetét vette a katolikus világesemény Magyarország fővárosában.

Kétezerkétszáz diák vett részt azon a flashmobon, amelyet az ország legnagyobb temploma, az esztergomi bazilika előtti téren rendeztek. A látványosságnak nemcsak a helybéliek, de a városban zajló nemzetközi Teológiai Szimpózium résztvevői közül is sokan a tanúi voltak.

A diákok, az 1938-as eucharisztikus kongresszus újrahangszerelt himnuszát énekelve, öt különböző irányból közelítették meg az ikonikus helyszínt, hogy végül keresztet formázzanak a bazilika lépcsősora előtt. Meglepetésükre nem Török Csaba plébános lépett ki elsőként a bazilika ajtaján, hogy köszöntse őket, hanem Erdő Péter bíboros. Az esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy a fiatalság is szerves részese a világeseménynek, ők a jelei az örömnek és a reménynek, amelyre a világnak ma nagy szüksége van. Továbbá áldást adott a kongresszus önkénteseire, és mindazokra, akik áldozatos munkájukkal és imájukkal támogatták a NEK szervezését.

„Minden forrásom belőled fakad” – idézi a Zsoltárok könyvét a NEK mottója. A forráshoz, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba tér vissza rendszeresen Pindroch Csaba színművész, a kongresszus 12 hírnökének egyike. A flashmobról készült videó képkockáin egykori osztályfőnökével, lelkiatyjával, Kapisztrán atyával sétál végig az alma mater folyosóin, még az iskolapadba is beül.

Pindroch Csabán kívül a diákok között sétáltak Nagy Bogi, Tóth Gabi, Czinke Máté és Dánielfy Gergő énekesek is, ők a kongresszus önkénteseit képviselték.

Vélemény, hozzászólás?