Menü Bezárás

Különös év különös adventje – videóüzenetek a NEK adventi kalendáriumában (december 24-ig folyamatosan bővül)

Ismert és elismert személyiségek küldtek üzenetet, személyes történetet, verset a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Meghatóak, elgondolkodtatóak ezek a rövid videók és ami a lényeg: szeretetből és hitből fakadóak.

Az idei évre nehéz jelzőket találni. A világjárvány miatt alaposan megváltozott az életünk. Rengeteg veszteség ért bennünket. Sok tervezett találkozás, esemény is elmaradt, új időpontra került át. Köztük az, amit annyira vártunk: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Az új helyzet új megoldásokat is hozott. Szeptemberben online előtalálkozón kapcsolódott össze a világ Budapesten keresztül az Eucharisztia jegyében.

A járvány második hulláma ismét bezárkózásra kényszerít bennünket. Advent idején elmaradnak a vásárok, a betlehemezések, a tervezett találkozások: a közös séták, a forraltborozás, a meghitt beszélgetések.

A találkozásokról azonban nem szabad lemondanunk. Erdő Péter bíboros adventi üzenetében is erre bátorít bennünket, miközben arra emlékeztet, hogy Isten nem hagyja magára az emberiséget. Úgy fogalmaz: „Ő itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait!”

Ragadjuk meg! Ha nem tehetjük meg ezt személyesen, tegyük meg az online térben! December 1-jétől naponta költők, színészek, írók, zenészek, közösségünk ismert és elismert tagjai a saját nappalijukból küldenek rövid videóüzeneteket. 24 nap, 24 személyes történet, vers, ének, üzenet érkezik a nappalikból a nappalinkba. A különös év különös adventjén.

December 1.: Marosán Csaba

December 1-jén Marosán Csaba színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze a Karácsonyi szeretethimnusszal lepte meg a nézőt. Idézzük a teljes szöveget:

„Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.
Ha a konyhában fáradozom, süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez az ünnepkörnek megfelelő, csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában énekeket zengek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.
Ha majd a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet nem ideges és nem feszült az időszűke ellenére sem.
A szeretet nem irigyli mások nagyobb bőségét, a szeretet nem türelmetlen rigolyás idős szüleivel, hanem örül, hogy még vannak.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak és útban tudnak lenni.
A szeretet nemcsak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent eltűr, mindent remél.
A videójátékok tönkremennek, az ékszerek elvesznek, a számítógépek, iPhone-ok elavulnak.
De a szeretet, amit egymásnak adtunk, örökre megmarad.
A szeretet soha el nem múlik.”

A videó megtekinthető ITT.

December 2.: Lackfi János

A költő igazi kalauzként szegődik mellénk, elvezet a hétköznapjaink dzsungeléből addig a tisztásig, ahol megtalálhatjuk a csendet. Odáig mehetünk, ahol csak ketten maradunk: Ő és én. Kettesben Istennel. Ott kezdődik el a történet… A videó megtekinthető ITT.

December 3.: Dr. Fodor Réka

Láss és segíts! Nem kell Afrikába menni, hogy rátalálj a csodára – üzeni a NEK adventi kalendáriumában Fodor Réka. A missziós orvos arról beszél, hogy az önként adott segítség óriási változásokat indíthat el bennünk. Ne féljünk változni! A videó megtekinthető ITT.

December 4.: Kubik Anna

Élhetünk egymás nélkül? Mély, megrázó felismerést közöl rólunk, kapcsolatainkról az emberi természetről Kubik Anna. A NEK adventi kalendáriumának negyedik napján a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő Kiss Benedek versével üzent. Nyolc verssor, amely olyan, mint egy kristálytiszta tükör. Egy tükör, amely képes megmutatni, miként vagyunk képesek megrészegülni önmagunktól. Egoizmusunk által hogyan válhat ember embernek farkasává. Elég bátrak vagyunk, hogy belenézzünk? A videó megtekinthető ITT.

December 5.: Béres József és Béres Klára

Az ember nemcsak test, hanem lélek is. Törekedjünk a teljesség felé! A NEK adventi kalendáriumában számos megfontolandó, hasznos tanácsot kapunk arról, hogyan törhetünk ki a fogyasztói társadalom keretei közül.

Keveset söprögetünk a saját házunk előtt – jegyzi meg Béres József. A kémikus, üzletember arra irányítja a figyelmet a feleségével, Béres Klárával közösen a NEK kalendáriuma számára küldött üzenetében, hogy sok dolog miatt hajlamosak vagyunk másokat okolni, pedig mi magunk is sokat tehetnénk azért, hogy az életünk jobb, harmonikusabb legyen. Béres József, aki a NEK társadalmi bizottságának a tagja is, külön kitért arra, hogy fordítsunk figyelmet az egészségünkre, a test-lélek-szellem egységére. Béres Klára egy szép, a családjukban már hagyománynak számító szokás követését javasolta másoknak is. Mivel varázsolja még szebbé, bensőségesebbé a készülődés időszakát a Béres család? Kattintson a videóra és megtudhatja!

December 6.: Miklósa Erika

Különleges, meghitt pillanatokat élhetünk át, ha meghallgatjuk a Miklós Erika koloratúrszoprán énekesnő által előadott népdalt. „Egy angyal, egy angyal újságot hirdetett: Betlehem várában kis Jézus született.” Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas operaénekes csodálatos népdallal köszönt bennünket az adventi várakozás idején. A dal zárósorát érdemes alaposan megjegyeznünk: „Hideg szél fújdogál: jaj, de nagyon fázik. A kisded Jézuska értünk siránkozik.” A videó megtekinthető ITT.

December 7.: Csadi Zoltán

Szent Miklós ünnepén a Bartók Kamaraszínház felvidéki születésű színésze, Csadi Zoltán küldte el adventi üzenetét. Márai Sándor írásában megörökítette az érzést, amelyet a vágyott ajándék felbontása után is sokan érezhetünk: a szeretethiányt.

Márai Sándor: December
(részletek)

Ez a hónap az ünnep. Mintha mindig harangoznának, nagyon messze, a köd és a hó fátylai mögött.
Gyermekkorunkban e hónap első napján árkus papírra, kék és zöld ceruzával karácsonyfát rajzoltunk, karácsonyfát harmincegy ággal. Minden reggel dobogó szívvel megjelöltük, mintegy letöröltük e jelképes fa egyik ágát. Így közeledtünk az ünnep felé. E módszerrel sikerült a várakozás izgalmát csaknem elviselhetetlenné fokozni.
A hónap közepe felé, amint közeledett az ünnep, már állandóan lázas voltam, esténként félrebeszéltem, hideglelős dadogással meséltem dajkámnak vágyaimról. Mit is akartam? Gőzvasutat és jegylyukasztót, igazi színházat páholyokkal, színésznőkkel, rivaldafénnyel, sőt valószínűleg kritikusokkal, és azokkal a szabónőkkel is, akik megjelennek a főpróbákon és rosszabbakat mondanak a darabról. Ezenfelül lengyel kabátkát akartam, továbbá Indiát, Amerikát, Ausztráliát és a Marsot. […]
Most, hogy az ünnep közeledik, meglepetéssel észlelem, mintha még mindig várnék valamire. […] Semmiféle tárgy nem kell már, s ha jól meggondolom, lemondok Indiáról, Ausztráliáról és a Marsról is […]
Mégis, valamit várok még. Annyi karácsony múlt el, egészen sötétek, és aztán mások, csillogók, melegek és szagosak, annyi ünnep, s még mindig itt állok, tele kötelezettséggel és ígérettel, melyeket az Angyal sem tudna már beváltani; s még mindig várok valamire.
Néha azt hiszem, a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség: aki egyszer belekóstolt, holtáig ízlelni szeretné. Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet; mindig csak adni kell, ez a módja.

A videó megtekinthető ITT.

December 8.: Simorjay Emese

Mindössze 19 éves volt Juhász Gyula, amikor a Karácsony felé című művét közölte az újság. Az egyik legszebb hangú magyar színésznő, Simorjay Emese ezzel a verssel kíván áldott adventet.

„…Bizalmas szívvel járom a világot
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorúan nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak s higgyünk rendületlen
S ne csak így decemberben.”

A vers a Szeged és Vidéke napilap 1902. évi karácsonyi számának mellékletében jelent meg először, ám a költő összes versét tartalmazó, 1940–1941-ben kiadott kötetből kimaradt. A videó megtekinthető ITT.

December 9.: Szikora Róbert

Újabb ablak, újabb meglepetés. Ezúttal a NEK egyik hírnöke, Szikora Róbert ragadott gitárt, és természetesen énekelt is.

„Bár látnám a tüzeket, tüzeket már,
Hova én is vinnék fát.
Bár hallanám, hogy reccsen és roppan az ág.

Valahol csak raknak tüzet a toporgó angyalok,
S oda gyűlnek majd közel a kihűlt, züllött csillagok.
Valahol csak raknak tüzet a vacorgó angyalok,
S oda gyűlünk majd mi is, mi a lelkek, ó, az Úrban Karácsonyozók.”

A videó megtekinthető ITT.

December 10.: Greguss Sándor

A szent családból a legkevesebb figyelmet József kapja. Ő a Katolikus Egyház védőszentje. József apai szerepének kiteljesedése, hogy a háttérbe állította magát és szeretettel, alázattal a Messiás szolgálatának szentelte életét.

December 8-tól kezdődött el a Szent József-év. József, Mária jegyeseként bízik az Úrban, elfogadja élete történéseit anélkül, hogy megértené őket, bátran vállalja feladatát a Szentlélek erejéből fakadóan.

„Tudtam, hogy az Úr minden egyes embert a saját képére teremtett. Milyen csodálatos nézni a világban élőket és rádöbbenni, hogy Istennek hányféle arca van! […] Mekkora misztérium ez a sokféleség, ez a milliárdnyi végtelenség, ez az Istenarcú Világ! Képes vagy szeretni ezt az arcot? Képes vagy szeretni ezt a Világot? Én láttam Őt. Láttam gügyögő csöppségnek és láttam benne felnőni önmagamat, Istenben az embert, egyetlen gyermekben minden Életet. […] Mert én csak örökbe fogadtam, mint egy árvát, ahogy az Úr is örökbe fogadja azokat, akik kérik Őt… a krisztusi testet büntető katonát éppúgy, mint az utcanőt. Szeretetével a szívében legszentebb szellemi mesterem, a fiam tanított meg erre a jóra.”

Greguss Sándor adventi üdvözlete megtekinthető ITT!

December 11.: Csókay András

Soha nem vagyunk egyedül! A legnehezebb helyzetekben sem. Csókay András idegsebész a NEK adventi kalendáriumában az életének fájdalmas és kihívásokkal teli részleteiről beszélt. Személyes történetén keresztül irányítja a figyelmünket a lényegre: Jézusra.

Csókay András felidézte, milyen segítséget kapott Jézustól kisfia halála után az ima útján. S ugyanebből a forrásból érkezett a támogatás, amikor belevágott csapatával abba a műtétsorozatba, amelyet egyetlen sebész sem vállalt, hogy szétválasszák a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerlányokat.

Csókay András adventi videóüzenete megtekinthető ITT!

December 12.: Pindroch Csaba

Pindroch Csaba színész a NEK adventi kalendáriumában egy Nagy László-verset mondott el.

Egy különleges év különleges adventjében hangzik el a kérés: „Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét…” Nagy László versét Pindroch Csaba mondta el a NEK adventi kalendáriumában. Mit kívánhatunk még? „…kérdésre választ ő küldjön, hogy hitem széjjel ne dűljön, adjon az Isten fényeket, temetők helyett életet…” Kell ennél több? A videó megtekinthető ITT.

December 13.: Kuzmányi István

Az Isten ajándékozó szeretetének ünnepe is az advent – egy személyes történeten át világított rá erre Kuzmányi István, amelyet a NEK adventi kalendáriumában mesélt el.

Kuzmányi István, a Magyar Kurír katolikus hírportál, az Új Ember Szerkesztőség és Kiadóhivatal igazgató-főszerkesztője, diakónus egy öt évvel ezelőtti december eseményeit idézte fel. Az akkor 3 éves fia, Dávid kórházba került. Mikulás napján sem mehetett haza… Édesapja maradt vele. December 6-án reggel nagy csend honolt a sebészeti osztályon. Néha egy-egy gyermeki kérdés törte meg ezt… Dávidé is: mi lesz, ha nem jön el a Mikulás? Mérhetetlen reménytelenség vette át az uralmat a kórházi osztályon – idézte fel Kuzmányi István azokat a pillanatokat. Az önvád is felbukkant, hogy szülőként gondolnia kellett volna a közelgő ünnepre. Ekkor motorzúgás hangja hallatszott a kórház parkolója felől… Hogy mi történt, kiderül a videóból, amely megtekinthető ITT!

December 14.: Szalóki Ági

Sok még a bizonytalanság, vajon elmehetünk-e az éjféli misére, találkozhatunk-e szeretteinkkel… Tegyük most félre mindezt és engedjük, hogy megérintse Szalóki Ági csodálatos hangja, az által választott dal üzenete a lelkünket!

Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző meghitt és vidám hangulatot csempész otthonunkba a betlehemes dallal, amelyet a NEK adventi kalendáriumába küldött. Fogadjuk meg a tanácsot: „Karácsony estéjén / Szépen vigadjatok / Legelső órában / Békével jussatok / Békével jussatok.” Legyen így! A videó megtekinthető ITT.

December 15.: Demeter Endre

Demeter Endre borász a tokaji bor titkáról, az Eucharisztiáról és egy szent oltalmáról beszélt a NEK adventi kalendáriumában.

Az áldott földről, Tokajból küldte el adventi üzenetét Demeter Endre borász. Kevesen tudják talán, hogy a III. században élt I. Orbán pápa – aki később a borászok, korcsmárosok védőszentje lett –, teljes csontereklyéjét hazánkban, Monokon őrzik. A keresztényüldözések idején vértanúvá váló egyházfő rendelte el, hogy a Krisztus vérét jelképező áldozati bort aranyból vagy ezüstből készült kehelyben mutassák be. A szent ereklye az utóbbi időben Tokaj-Hegyalja egyik szimbóluma lett a keresztény közösség tagjai számára. Demeter Endre azt kívánta, hogy a karácsonyestét valamennyien tölthessük szeretteink körében és az ünnepi vacsorához kortyolhassunk a világörökség részeként számon tartott vidékről származó tokaji bort. Érdemes megfontolni a javaslatát. Videóüzenete megtekinthető ITT.

December 16.: Oláh Patrik

Miért tekint hídként a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra Oláh Patrik? Mit jelentett egy roma fiatal számára a felkérés, hogy ő zenésíthette meg a lovári nyelvű miseszöveget? Megtudhatjuk a videóüzenetéből.

„Egész életemet végigkísérte a hit. Volt, amikor tagadtam, volt, amikor nem. Számomra ezek az apró kilengések hozták el az egyre erősebb, rendíthetetlen hitet” – hangzik a zeneszerző, Oláh Patrik üzenetében. A NEK adventi kalendáriumába elküldött videójában a fiatalember beszélt élete eddigi legboldogabb napjáról is, amikor felkérést kapott a pápa által engedélyezett lovári nyelvű miseszöveg megzenésítésére. Oláh Patrik kitért arra is, hogy mit jelent számára romaként ez a feladat, és az, hogy bekapcsolódhatott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeibe. Videóüzenete megtekinthető ITT.

December 17.: Kontsek Ildikó

Mennyi mindent fejezhet ki számunkra egyetlen falat kenyér? Hallgassuk meg a mesét és kiderül!

Cinka, a cigánylány megható találkozása Máriával, Józseffel és az újszülött Jézussal. Kontsek Ildikó, a Keresztény Múzeum igazgatója a Punya – Egy falat kenyér című műből olvasott fel egy részletet. A mese egy Jézus korában élő cigány családról szól, a vándorlásukról, hibáikról, nagylelkűségről. Szerzője, Versegi Beáta Mária, a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség szerzetese, aki az Eucharisztikus Kongresszus jegyében írta meg a történtet. Az elhangzó fejezet a gondoskodó szeretet nagyszerű példája, amelyben Cinka friss kenyérrel, bölcsővel köszönti a szent családot. A videó megtekinthető ITT.

December 18.: Szabó Csaba

Mindszenty József 1971-es karácsonyi szentbeszédében párhuzamot vont a politikai üldöztetés miatt hontalanná vált emberek és Jézus születése előtt szállást kereső Szent Család hányattatása között.

„Szól-e a karácsony a menekült hontalanoknak is? Igen, hisz’ senki sem áll olyan közel Istenhez, mint a romlatlan gyermek és a szenvedő, gyötrődő felnőtt” – mondta Mindszenty József 1971-ben Bécsben a karácsonyi szentmisén elhangzott homíliájában. A bíboros, hercegprímás 15 kényszerű, amerikai követségen töltött év után misézett egy szabad országban, Ausztriában, ahová kényszerűségből kellett Magyarországról költöznie. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója olvasta fel a NEK adventi kalendáriumában Mindszentynek ezt a megrendítő szentbeszédét. Egy bíboros, hercegprímásét, aki megjárta a nyilasok és a kommunisták börtönét is. Hosszú-hosszú éveket, rengeteg karácsonyt töltött fogságban, rabságban, szabadságától megfosztva… Egyházáért, nemzetéért aggódva, imádkozva. A videó megtekinthető ITT.

December 19.: Laczkó Vass Róbert

A NEK adventi kalendáriumának újabb ablaka nyílt ki. Ezúttal egy színész, énekművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja, a Kolozsvári Magyar Opera külső munkatársa, Laczkó Vass Róbert küldte el videóüzenetét, amelyen Pasztorál című saját versét mondja el. Megtekinthető ITT.

Laczkó Vass Róbert: Pasztorál

szállást keres a szerelem
időszerűtlen vendég
megtagadnám de nyomorult
szívem kisebesednék

rendíthetetlen mosolyát
ha nincs ki viszonozza
áldás és áldomás helyett
hitványság harmatozna

magyarázhatná konokul
próféta bölcs vagy látnok
nem sejtenék meg a csodát
kóbor háromkirályok

valahonnan könyörület
áramlik szakadatlan
s bár hozzád méltatlan vagyok
ébren csak én maradtam

mondják ma éjjel fagyni fog
lámpámban pisla fényjel
vedd birtokodba szívemet
örök elrendeléssel

December 20.: Siklósi Beatrix

Jónak lenni jó! – találkozhatunk a közmédiában a jótékonysági felhívással. Siklósi Beatrix óriási szerepet vállal abban, hogy ezek a kampányok sikeresek legyenek. Meddig jutott a társadalmi szolidaritási kezdeményezés híre? Kiderül a videóból.

Advent negyedik vasárnapján Siklósi Beatrix egy személyes történetet mesélt el. A Kossuth Rádió csatornaigazgatója felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt a Katolikus Karitásszal közösen szervezték meg a Jónak lenni jó! kampányt. Az adománygyűjtő akció után néhány héttel Erdő Péter meghívta egy látogatásra a stábot, hogy megköszönje a munkájukat. A főpásztor a találkozón az elismerő szavak mellett kézbesített egy ajándékot is… A videóban Siklósi Beatrix elárulja, ki és mivel fejezte ki köszönetét a karitatív munkájukért! Megtekinthető ITT. (Fotó: Ambrus Marcsi)

December 21.: Zsuffa Tünde

Kimaradt Zsuffa Tünde Paprika rummal című kötetéből az a fejezet, amelyet most a NEK adventi kalendáriumában felolvasott. Megható történetet hallhatunk a karácsonyéjszakai kívánságról, egy gyermek könnyeiről és egy édesapáról.

A gyermekkori karácsonyok közül felnőttként nem azok maradnak meg leginkább az emlékezetünkben, amelyiken megkaptuk az olyannyira vágyott hosszú hajú babát, a focilabdát vagy a kisvasutat. Azok élnek a legélénkebben bennünk, amelyen nem kézzel fogható ajándékot kaptunk, hanem örömöt, figyelmet, önzetlenséget, szeretetet. Zsuffa Tünde író a NEK adventi kalendáriumában egy gyermekkori karácsonyának emlékét elevenítette fel, amelyből kiderül az is, milyen egy boldog ember nevetése. A videó megtekinthető ITT. (Fotó: Ambrus Marcsi)

December 22.: Sebestyén Júlia

Színművészek, zenészek, írók, költők, orvosok után egy korábbi nagyszerű élsportoló, a magyar jégkirálynő, Sebestyén Júlia küldött üzenetet a NEK adventi kalendáriumába.

Sebestyén Júlia az eddigi egyetlen magyar női Európa-bajnok műkorcsolyázónk. A kilencszeres felnőtt magyar bajnok négy téli olimpián vett részt és ma már edzőként dolgozik. Azokból az évekből származó emlékeit idézte fel, amikor még élsportolóként számára az adventi időszak utazásokkal, rengeteg edzéssel, egymást követő versenyekkel telt. Előkerültek a régi élmények, amikor csak december 24-én térhetett haza a családjához. Természetesen beszélt arról is, hogy az ünnepi finom ebédeket, a nagymama feledhetetlen süteményeit mindig kiadós futás, mozgás követte. Az önfegyelem és az alázat sugárzik a szavaiból. Érdemes átgondolni az egykori élsportoló üzenete nyomán, hogy a világjárvány idején, karácsony közeledtével a mi életünkben hogyan van jelen a fegyelem, az önfegyelem… A videó megtekinthető ITT.

December 23.: Dóczy Péter

A végéhez közeledik az advent időszaka. A NEK adventi kalendáriumában ezúttal Dóczy Péter színművész, rendező egy istenes verssel szegődik társunknak a készület utolsó óráiban. József Attila Betlehemi királyok című versét mondja el.

A versben egy olyan bibliai történet elevenedik meg, amelyet Máté evangéliumából ismerhetünk. Egy csillag vezérelte a napkeleti bölcseket Betlehembe. „Azután bementek a házba. Meglátták a kisgyermeket anyjával, Máriával, és a földre borulva hódoltak neki. Majd felnyitották kincsesládáikat és adományokat ajánlottak föl neki, aranyat, tömjént és mirhát” (Mt 2,11–12).

A verset a nagyszerű színművész előadásában ide kattintva hallgathatjuk meg.

December 24.: Laczkó Vass Róbert és barátai

Az elmúlt hetekben közös készülődésre hívott a NEK. Különös adventi kalendáriumában huszonnégy ismert és elismert személy énekelt, szavalt, idézett fel életéből személyes történeteket, ezt láthattuk-hallhattuk naponta.

December 24-én Laczkó Vass Róbert erdélyi színész maga köré gyűjtötte fiatal kollégáit és zenével köszöntötték Jézus születését. A videó a fényképre kattintva is megtekinthető:

A különös év különös adventi kalendáriuma – a videósorozat – megtekinthető a NEK honlapján (iec2020.hu) és YouTube-csatornáján. Meghitt várakozást mindannyiunknak!

Áldott karácsonyt kívánunk!

Forrás: NEK