Menü Bezárás

Még egy év a hitből fakadó tettekNEK – avagy mit kezdjünk az ajándékba kapott előkészületi évvel?

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus felé vezető úton kaptunk a Gondviseléstől még egy évet a felkészülésre.

Az első két előkészületi év középpontjában a személyes és a közösségi Krisztuskapcsolat állt. Az volt a célunk, hogy mind közelebb kerüljünk az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus Krisztushoz a saját és közösségünk életében. Ehhez nyújtottak segítséget az első két év segédanyagai, amelyekben ötleteket találtunk személyes istenkapcsolatunk elmélyítésére, közösségeink megerősítésére. A harmadik év célja az volt, hogy egyénileg és közösségileg megerősödve új lendülettel tudjuk teljesíteni a Krisztustól kapott küldetési parancsot. Ez volt a misszió éve.

A váratlan negyedik előkészületi évet a tetteknek szánjuk. Középpontban a keresztény hit megélése áll a lehető leggyakorlatiasabb szempontból. Az idei év mottója Jézus egyik bátorító mondatából való: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket!” (Mt 11,28). Jézus mindannyiunkkal személyes kapcsolatba akar lépni. Mi, akik találkoztunk már vele, küldetést kaptunk, hogy rajtunk keresztül találjanak a megfáradt és terheket hordozó emberek békét és lelki felüdülést. Ezt a missziót leginkább a tetteinken keresztül tudjuk végbevinni. A hit tettek nélkül halott, olvassuk Jakab apostol levelében. Mégis úgy tűnik, nem is olyan könnyű a vallásos életünket, a hitünket a hétköznapokban megélni. Ismerjük-e az Egyház erre vonatkozó tanítását? Elég-e, ha a karitatív szervezeteket támogatjuk vagy nekünk is tettekre kell váltanunk a hitünket a hétköznapokban? Érezzük-e a felelősségünket a többi ember és a világunk iránt? És ha ezekre a kérdésekre pozitív választ adunk is, vajon tudjuk-e a hogyant? Ezen kérdések megválaszolásában is segít az a kiadvány, ami immár online is olvasható az Eucharisztikus Kongresszus honlapján.

Használjuk fel jól a nekünk adott időt, tegyünk tanúságot Isten szeretetéről szavaink és tetteink által, hogy az Eucharisztikus Kongresszuson még felkészültebben ünnepelhessük az Oltárszentségben velünk és bennünk élő Krisztust!

(Forrás: NEK)