Menü Bezárás

NEK online előtalálkozó: szeptember 13., az Öröm napja. Videón üzen: Piero Marini érsek

Erdő Péter bíboros köszöntőjével megnyílt a NEK online előtalálkozója. Szeptember 13-án, az Öröm napján videófelvételen Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának elnöke (Olaszország) üzen nekünk és a világnak. Szavaiban az egymás és a Földünk iránti felelősségvállalásra irányítja figyelmüket.

Piero Marini érsek 1978-tól II. János Pál haláláig volt a pápa szertartásmestere, majd két éven keresztül XVI. Benedek mellett is szolgált ebben a pozícióban. 2007-től a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke. Miután bejelentették a budapesti katolikus világtalálkozó elhalasztását, a következőket mondta a Vatikáni Rádiónak: „Részt vettem már néhány eucharisztikus kongresszuson Québec-től kezdve, de még sosem tapasztaltam ilyen széleskörű érdeklődést egy eucharisztikus kongresszus iránt és ilyen nagy számú jelentkezőt, mint a budapesti esetében.”

Most küldött videóüzenetében szól arról is, hogy a koronavírus rávilágít az igazán lényegesre: az istentisztelet a járvány alatt sem szűnt meg, hanem az Eucharisztiából merítve a szolidaritás tetteiben nyilvánult meg. Marini ökológiai megtérésre is hív bennünket, hiszen felelősséggel tartozunk egy jobb jövő reményében a Földért és embertársainkért.

Piero Marini érsek „Végezzük el a szükséges metszést, amely nélkül nem lehet újabb virágzás sem” címmel közzétett, Erdő Péter bíboros úr által felvezetett gondolatai megtekinthetők ITT.

(Forrás: NEK)