Menü Bezárás

NEK online előtalálkozó: szeptember 18., a Hit napja. Az első videóüzenetet küldte: Mary Healy teológusprofesszor (USA)

Út a gyógyuláshoz

A járványhelyzetet állítja párhuzamba egy sok tanulságot rejtő bibliai történettel Mary Healy Detroitból.

Dr. Mary Healy a detroit-i Szent Szív Szeminárium bibliatanítója, a Szentírás professzora és a Pápai Bibliai Bizottság tagja. Katolikus, „vasárnapi misés” családban nőtt fel, Istenkapcsolatát egyetemi évei alatt mélyítette el egy karizmatikus közösségnek köszönhetően. Az USÁ-ban és Ausztriában filozófiából és teológiából szerzett diplomát, doktori fokozatát a római Pápai Gergely Egyetemen szerezte biblikus teológiából. Szenvedélyesen tanítja a Bibliát a lectio divina lelkigyakorlat módszerével.

Detroitból küldte el üzenetét a teológia professzora, Mary Healy. Ő az egyedüli hölgy-üzenetküldő. Jövőre másként lesz, rajta kívül számos női előadója is lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak – derül ki Erdő Péter felkonferálásából.

Milyen teológiai tanulságokat vonhatunk le a világjárványról? – a teológus erről is beszél a Budapestre küldött videójában. Mary Healy a Szentírásból a Jézus által meggyógyított vérfolyástól szenvedő asszony példáját állította párhuzamba a világjárvány okozta félelemmel, szorongással, amelyet most sokan érzünk. Felidézte Jézusnak az asszonynak mondott szavait, amely szerint gyógyulását a hitének köszönheti.

Mary Healy „Az Úr azt akarja, hogy hittel forduljunk felé” címmel közzétett, Erdő Péter bíboros által felvezetett üzenete megtekinthető ITT.

(Forrás: NEK)