Menü Bezárás

Nyírő Szabolcs István: A szülői-nevelői jó példa a legelső, amibe a gyermek belekapaszkodhat

Nyírő Szabolcs István vallástanár a Bihar megyei Margitta városában és annak környékén tevékenykedik immáron második éve. A hittan.ro Az Oltáriszentség és a családom című pályázatára a margittai Horváth János Elméleti Líceum két negyedik osztályos diákjával nevezett be, akik – mint mondja – ügyesen és kreatívan megalkották pályamunkáikat.

– Mi a pályázat rajzolós oldalát ragadtuk meg. Az indíttatás alapját a két diák kiváló rajztudása és szellemi-lelki világa szolgálta, amit a tavalyi év folyamán fedezhettem fel. Mindkét diák esetében kiemelendő a családi háttér is, amely szépen tudta és tudja formálni a gyerekek hitvilágát, ezen belül pedig az Oltáriszentség tiszteletét – magyarázta Nyírő Szabolcs István.

Elmondta továbbá, hogy az ifjú alkotók nagyrészben önállóan dolgoztak, a munka legelején volt csupán szükség a biztatásra, apró eligazításra. „A munkafolyamat legnehezebb része az volt, amíg kialakulhatott az elképzelés, hogy hogyan is váljék látathatóvá az a belső hitvilág, amit szeretnének kifejezni. Ebben nagy segítségükre volt a családban megélt hitélet, mert valóban azt tudták kifejezni az alkotók, amit átélhettek és megtapasztalhattak” – összegezte a pedagógus.

Az Oltáriszentség tiszteletével kapcsolatosan kiemelte a szülői-nevelői jó példát, mert véleménye szerint ez a legelső, amibe a gyermek belekapaszkodhat és amit a sajátjává tehet. „Másodsorban én a fiataloknak és a gyerekeknek az élménydús ifjúsági és gyermektáborokat látom arra alkalmasnak, hogy egy megfelelő közösségben rátalálhassanak és elmélyíthessék azokat az értékeket, amelyekre, mint sziklára ráépíthetik későbbi életüket” – tette hozzá.

Munkájához, hivatásának teljesítéséhez további sok sikert kívánunk!

Varga Gabriella

 

A Nyírő Szabolcs István által felkészített kisdiákok rajzai

 

Farkas Bálint
Horváth János Elméleti Líceum, Margitta, IV. osztály

 

Szabó András
Horváth János Elméleti Líceum, Margitta, IV. osztály

 

SZERETETTEL GRATULÁLUNK!

 Szerkesztőség

 

1 Comment

  1. Pingback:A szülői-nevelői jó példa a legelső, amibe a gyermek belekapaszkodhat – interjú Nyírő Szabolccsal – hittan.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.