Menü Bezárás

Üzent Ferenc pápa a Vatikánból: a Szentatya köszöntötte a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülő híveket

Szeptember 20-án a szokásos vasárnapi Úrangyala imádság (Angelus) után Ferenc pápa üdvözölte Magyarországot, a főpásztorokat, a híveket és mindenkit, aki hittel és örömmel várta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust Budapesten. A Szentatya megemlékezett arról, hogy most érne véget a budapesti eucharisztikus kongresszus, amelyet a világjárvány miatt kellett 2021-re halasztani.

Ferenc pápa emlékeztetett: a világjárvány előtt eltervezett program szerint az elmúlt napokban zajlott volna a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Ezért szeretném üdvözletemet küldeni Magyarország főpásztorainak és híveinek, és mindenkinek, aki hittel és örömmel várta ezt az egyházi rendezvényt. A kongresszust a jövő évre halasztották, 2021. szeptember 5. és 12. között tartják meg, ugyanúgy Budapesten. Ferenc pápa azt kérte: „Lélekben egyesülve haladjunk tovább az előkészületekkel, az Eucharisztiában találva meg az Egyház életének és küldetésének forrását.”

Mint ismeretes, eredetileg ma zárult volna a Hősök terén a Statio Orbis szentmisével a kongresszus. Reális esély volt rá, hogy ezen részt vegyen Ferenc pápa is. A világjárvány miatt azonban csak jövő évben rendezhető meg a katolikus világtalálkozó.

(Forrás: NEK)