Menü Bezárás

Világméretű szentségimádás Krisztus Király előestéjén – Hetedik alkalommal gyűlünk össze az Oltáriszentség előtt szerte a világon

Jézus, a világmindenség Királya azt mondja: Vegyétek birtokba a nektek készített országot, mert ennem és innom adtatok, felruháztatok, befogadtatok, meglátogattatok… Azt ígéri, hogy akik jót tesznek másokkal, azok elnyerik jutalmukat az Ő országában.

A 2021 szeptemberében tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a tetteinkkel szeretnénk kimutatni hitünket a világ felé. Ehhez Jézustól kapunk erőt. Őt imádjuk az Oltáriszentségben, de hozzá imádkozunk otthonunk csendjében is.

Tegyük ezt most hetedik alkalommal ismét közösen egyórányi szentségimádásban vagy otthon végzett imával november 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén a világ ezernyi pontján.

Csatlakozni a corpusdomini.iec2020.hu oldalon lehet.

A legutóbbi világméretű szentségimádás során bekapcsolódott az előző két Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak helyet adó város, Cebu City és Dublin hívő közössége is. Különösen aktívak voltak a határon túli magyarok, Erdélyből, Vajdaságból és a Felvidékről is sokan csatlakoztak.

Az elmúlt hónapok eseményei után igen szívbe markoló volt olvasni az egyik olaszországi résztvevő levelét, aki egy kápolnában imádkozott: „Nagy örömmel, elkötelezettséggel és lelkesedéssel csatlakoztunk. A mi kis örökimádó kápolnánk mindenkinek lehetőséget kínál, hogy találkozzon az Úrral. Csendes imát mondtunk a jövő évi eucharisztikus kongresszusért. Folyamatosan követtük a honlapon a térképet, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tudatosítsuk, milyen sok testvérünkkel imádkozunk egyszerre most ezekben az órákban szerte a világon! Óriási örömet jelentett számunkra látni, hogy az egész világ imádkozik az Úrhoz! Ez a mi szívünkben is megerősítette a hitet és a szeretetet!”

Mit kell tennie, ha csatlakozni szeretne?

– Keressen olyan helyet a honlap térképén, ahol már ismert, hogy lesz szentségimádás, és november 21-én csatlakozzon hozzájuk! A portálon is van lehetősége előre jelezni a részvételét, otthonról is tud csatlakozni az imához!

– Ha nincs a környékén szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezzen a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást. A mostani járványügyi helyzetben csatlakozhat otthonról személyes imával, rózsafüzérrel, zsolozsmával, a Szentírás olvasásával stb.

– Imádkozhatnak a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyermekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatnak zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a Mindenség Urával.

– Lehetősége van feliratkozni a NEK 2020 hírlevélre, amelynek segítségével folyamatosan tájékozódhat arról, hogyan halad a 2021-es budapesti eucharisztikus kongresszus előkészítése, és első kézből értesülhet a programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

Legyen ez a világméretű szentségimádás a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!

Tekintse meg Fábry Kornél videóajánlóját ITT.

Forrás: NEK