Menü Bezárás

Zsögön Mária Magdolna: Az Oltáriszentség vételének pillanatában ragyogóbb lesz a tekintet

Zsögön Mária Magdolna az ozsdolai Kun Kocsárd Gimnáziumban tanít vallást 1993 óta. „Amikor elolvastam a hittan.ro pályázati felhívását, arra gondoltam, hogy a negyedik osztályos diákokkal lerajzoltatom az Oltáriszentség és a családjuk kapcsolatát, hiszen még frissen él bennük az első szentáldozás emléke. Több diák el is készítette a rajzot, majd kiválasztottuk a három legszebbet: Gondos Boglárka, László Kamilla és Pálkó Levente rajzát, amelyeket a tanító néni segítségével továbbítottunk az elbíráló bizottság felé” – tekintett vissza az elmúlt hónapokra a tanárnő. Hozzátette: a diákokkal előzőleg felelevenítették az Oltáriszentség és a családok kapcsolatát, majd rajzaikat önállóan készítették el a gyermekek.

„Azokból a családokból, ahol él az Oltáriszentség iránti tisztelet, a családtagok szeretete kisugárzik a környezetükre” – jegyezte meg Zsögön Mária Magdolna.

Elmondta: egyházközségükben a hagyományos havi első vasárnapi szentségimádás mellett az Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében elindították a hónap második vasárnapján a délutáni szentségimádásokat is. „Tanítványaimat, ismerőseimet arra biztatom, hogy gyakrabban látogassák az Oltáriszentségben köztünk lakozó Jézus Krisztust és táplálják lelküket a szentáldozásban. Az Oltáriszentség vételének pillanatában ragyogóbb lesz a tekintetük és ez a nyugalom, szépség jobbá alakítja környezetüket” – fogalmazta meg üzenetét. Szavait az ozsdolai vallástanár ezzel zárta: „Hálás vagyok a szervezőknek a kezdeményezésért és hogy betekintést engedtek a sok szép, lélekemelő munkába. A jó Isten áldása kísérje további szolgálatukban!”

Varga Gabriella

 

A Zsögön Mária Magdolna által felkészített diákok rajzai:

 

Gondos Boglárka
Kun Kocsárd Általános Iskola, Ozsdola, IV. osztály

 

László Kamilla
Kun Kocsárd Általános Iskola, Ozsdola, IV. osztály

 

Pálkó Levente
Kun Kocsárd Általános Iskola, Ozsdola, IV. osztály

 

SZERETETTEL GRATULÁLUNK!

Szerkesztőség