Menü Bezárás

Az Életünk újság a család szentévben – Megajándékozunk 102, a diaszpórában élő magyar családot

„A család az a melegágy, ahonnan az összes szép emberi erények kinyílhatnak.”
Jakab Antal

Mint ismeretes, 2020 decemberében, Szent Család vasárnapján, az Amoris laetitia apostoli buzdítás közzétételének ötödik évfordulója alkalmából Ferenc pápa meghirdette az Amoris laetitia család szentévet, amely 2021. március 19-én, Szent József liturgikus ünnepén kezdődött és 2022. június 26-án, a Családok X. Világtalálkozóján zárul. Az Amoris laetitia család szentév lezárulásának időpontja tehát az idei csíksomlyói pünkösdi búcsút és a nemzeti összetartozásunk napját (június 4.) is magában foglaló hónapra esik (2022. június), a trianoni elszakításunk 102. évfordulójára is emlékeztetve minket, magyarokat.

„A család az a melegágy, ahonnan az összes szép emberi erények kinyílhatnak (Jakab Antal)” mottóval a Ferenc pápa által meghirdetett Amoris laetitia család szentévhez az Életünk – Az európai magyar katolikusok lapjának kiadóhivatala, a Misszió Média Kft. is csatlakozik, mégpedig a nemzeti összetartozás napjához és az azzal idén egybeeső csíksomlyói pünkösdi búcsúhoz (2022. június 4.) is kapcsolódóan. A keresztény értékek képviselete és különösképpen a fiatal nemzedék tagjaiban való elmélyítésének előmozdítása mellett programunknak az is célja, hogy segítsük anyanyelvük megőrzésében a szórványban és a diaszpórában élő magyar családokat.

Mindazon külföldi magyar előfizetőink és olvasóink között, akik 2022. május 15-ig családtagjaik életkorának megadásával e-mailben vagy Messenger-üzenetben jelzik szerkesztőségünknek, hogy szeretnének akciónkban részt venni, kisorsolunk 102 darab, egyenként 50 EUR értékű ajándékcsomagot, amely – a családtagok életkorának figyelembe vételével – a következő elemeket tartalmazhatja:

Jézussal a szeretet útján katolikus családi társasjáték
Segítségével megvalósul a katolikus élet szabályainak megismertetése és tanítása játékos keretek között. A játék módot ad a szülőnek/nevelőnek arra, hogy a gyermekekkel elbeszélgessen az élet legfontosabb szabályairól, a katolikus erkölcs alapjairól. Kisgyermekekkel játszható úgy is, hogy a felnőtt játékostárs az adott kép megmutatásával és a szöveg felolvasásával elmagyarázza a kicsiknek a tárgyalt fogalmat, majd visszakérdezi azt. A válaszon múlik, hogy melyik irányba haladhat tovább a kis játékos. Tartozékok: 1 db játékmező, 1 db dobókocka, 6 db bábu, 32 db kártya.

Szent Korona-papírmakett
Foglalkoztató eszköz (játék), amellyel összeállítható a Szent Korona 1:1 méretű változata és amely eljuttatja a külhoni magyar családokhoz a magyar államiság jelképét.

Búcsújárók énekeskönyve – Köszöntünk, Csíksomlyó tündöklő csillaga! zsebkönyvkiadvány
Az 1989 utáni szabad búcsújárások emblematikus figurája a gyergyószárhegyi Kolcsár Gusztáv, aki elsőként szervezte meg, a diktatúra előtti forgatókönyv szerint, a gyalogos zarándoklatot Csíksomlyóra. Guszti bácsi, akinél hitelesebb keresztaljvezető ma is aligha létezik, pontosan tudja, hogy mikor milyen processziókat szükséges végezni a teljes búcsú elnyerése érdekében. Az ő szerkesztésében adta ki az EXCENTER-Demo Stúdió Kft. a Búcsújárók énekeskönyvét 2008-ban, amely azóta több kiadást megért és amely mind a mai napig igen keresett a zarándokhívek körében. Tartalmazza a Jézus-hágóján elmondandó keresztúti imádságokat is. Ez az elegáns kis könyv kiváló ajándék minden egyénnek és közösségnek, akik nemzetünk lelki és társadalmi megújulásában elkötelezettek. Elengedhetetlen kelléke minden csíksomlyói zarándoklatnak.

Csíksomlyói búcsús énekek, Mária-énekek CD
a csíksomlyói kegytemplom kórusának 23 felvételével:
1. Egészen szép vagy, Mária 2:05
2. Máriát dicsérni 2:06
3. Ó szentséges Szűz Mária 2:22
4. Köszönteni jöttünk 2:10
5. Eljöttünk hozzád 2:55
6. Akik ide megérkeztünk 1:35
7. Nyíljon ki szívetekben 2:59
8. Dicsértessék a Jézus 2:44
9. Hozzád fohászkodunk 1:40
10. Ó áldott Szűz Anya 1:31
11. Nagyasszonyunk 1:42
12. Boldogasszony Anyánk 2:17
13. Oltalmad alá futunk 0:40
14. Örvendezzünk (Introitus) 3:27
15. Szent Anya Üdvözlégy (Introitus) 2:31
16. Angyaloknak Nagyságos Asszonya 2:36
17. Tengernek Csillaga 2:44
18. Örülj Krisztus Szent Szülője 1:42
19. Mária, Mária, mennyei szép hajnal 2:40
20. Magasztalja 5:15
21. Menynek Királyné Asszonya 1:15
22. Szentséges Szűz Mária 1:34
23. Ó, Én édes jó Istenem 2:00

Énekel: a Csíksomlyói Kegytemplom Kórusa
Előénekesek: Adorján Attila, Bíró János
Orgona: Borcsa Gergely
Vezényel: Bíró János kántor
A felvételeket Nagy Tivadar készítette a Csíksomlyói Kegytemplomban.

Nemzeti imák
című, himnuszaink szövegeit egybegyűjtő füzet.

a Csíksomlyó Magazin
legutóbbi kiadása.

Vencser László, az Életünk felelős szerkesztőjének Hittel a holnapért – Válogatott beszédek, írások című kötete és/vagy más, felnőtteknek szóló olvasmány.

Az ajándékcsomagokat személyes közvetítők révén vagy postai úton 2022. május és június folyamán juttatjuk el a kisorsolt 102 külhoni magyar családnak, illetve missziónak/egyházközségnek.

Felhívásunkra egyéni előfizetőink és a missziókon keresztüli megrendelőink egyaránt jelentkezhetnek. A missziók összesítve továbbítják számunkra a jelentkező családok adatait.

A missziók esetében a család vezetékneve mellett elegendő a gyermekek életkorát (név nélkül) és a lakhelyet megadni (hogy az ajándékcsomagot korosztályokra szabottan tudjuk összeállítani).

Az Életünk újság a diaszpórában élő magyar családok szolgálatában, a Ferenc pápa által meghirdetett Amoris laetitia család szentévben című programot a Csíksomlyó Magazin kiadóhivatalával, az EXCENTER-Demó Stúdió Kft-vel közösen valósítjuk meg.

Várjuk családtagjaik életkorát tartalmazó leveleiket, üzeneteiket, hogy küldhessük minden korosztálynak kedveskedő ajándékcsomagjainkat!

Az Életünk újság szerkesztősége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.