Menü Bezárás

Az Életünk 2021. novemberi számának tartalmából

Sebestyén Péter: Szent Márton példája lelkesítsen. Szent Mártonra emlékezünk.

Varga Gabriella: Vencser László aranymisét ünnepelt. Pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából felelős szerkesztőnk olvasóinkra is Isten áldását kérte.

Erdő Péter: Imádság. A bíboros, prímás imádságban ad hálát a szeptember 5. és 12. között Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmeiért.

Hiba György SJ: Imaszándék novemberre. Imádkozzunk, hogy a depressziótól vagy a kiégéstől szenvedő emberek másoktól segítséget kapjanak és rátaláljanak a Fényre.

Szabó Konstantin: A görögkatolikus egyház helyzete Kárpátalján. Szabó Konstantin görögkatolikus áldozópap, az ungvári szeminárium korábbi prefektusa, sislóci káplán 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson elhangzott tanúságtételének teljes szövege.

Kovács Péter: Szent életű királyné. Szent Margitról gyermekeknek.

Lanner Katalin: Münchenben is megemlékeztek az aradi vértanúkról. Az idei megemlékezést 2021. október 10-én, közvetlenül a vasárnapi szentmise után tartották a müncheni Szent Erzsébet-templomban.

Varga Gabriella: Megjelent a Kálmáncsehi-breviárium és misszále hasonmás kiadása. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiadta Kálmáncsehi Domonkos székesfehérvári nagypréspost breviáriummal egybekötött misekönyvének fakszimile válogatását.

Vincze András: Salvator Mundi: vajon ki az alkotója? Kevés műtárgy eredetét és valódiságát övezi akkora kétség, mint az alighanem leghíresebb olasz reneszánsz festő, Leonardo da Vinci alkotásának hitt Salvator Mundit.

Varga Gabriella: Stigma – egy életen át, stigma – kilencven év után először. Rómában és Budapesten is bemutatták Gyöngyössy Imre verseskötetét.

Sebestyén Péter: „Az ember Isten meghívottja” (Vérző tapéták – Pilinszkyről, részlet)

Áldunk, Isten jó szolgája, József, életnek példája! (9.) Sorozatunk kilencedik részében Molnár Ottó gráci magyar plébános a stájerek és a horvátok védőszentjéről elnevezett gráci templomot mutatja be.

Illés Sándor: Az élet íze


Lapunk digitálisan is olvasható! Keresse fel webshopunkat ITT!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.